Marko Šapit: Odlično izdanje mitinga na Mladosti

I 40. izdanje plivačkog mitinga na Mladosti još je jednom pokazalo i dokazalo svoju kvalitetu i važnost za hrvatsko plivanje. Ponovno smo na bazenu pokraj Save vidjeli sve ono najbolje što u ovom trenutku nudi hrvatsko plivanje s izuzetkom ozlijeđenog reprezentativca Marija Todorovića i Duje Draganje koji još uvijek razmišlja hoće li i dalje ostati u aktivnom plivanju ili ne.

Osim vrha hrvatskog plivanja vidjeli smo puno mladih talenata, svega onoga što nas u budućnosti čeka. Isto tako, važno je bilo vidjeti i nekoliko pravih, velikih europskih zvijezda.

Daniel Gyurta je jedan od tih zvijezda, Mađar koji ima olimpijsko zlato iz Londona nije u Zagrebu bio u vrhunskoj formi.  Još uvijek nije u onom najjačem treningu, ali i takav je pokazao da je prava svjetska klasa.

Apsolutno prvo ime ovog mitinga bila je Ukrajinka Daryna Zevina. Djevojka koja ima tek 18 godina, što znači da su najbolji dani tek pred njom, četiri puta je skakala u bazen i uzela sve četiri pobjede i ne samo to, nego je i tri puta postavila novi rekord plivačkog mitinga Mladost.

Ne smijemo zaboraviti dobre rezultate naše Sanje Jovanović koja je bila slavila na 50 leđno i Alekseja Puninskog koji je bio najbolji na 50 metara leptir.

Dva dana sjajnog plivanja, vrlo kvalitetnih i vrlo zanimljivih 30 finalnih utrka, nadamo se da će plivački miting Mladost doživjeti barem još četrdeset izdanja.

Marko Šapit