Drago Ćosić o pobjedi rukometaša

Dolazak naše rukometne reprezentacije u Latviju počeo je s dosta problema. Naime, igrači su ostali bez prtljage u Frankfurtu, a dobili su ih tek danas, gotovo prije ručka.

Bez odrađenog treninga, hrvatska reprezentacija je u malom mjestu Dobele, pored Rige, dobila reprezentaciju Latvije sa 31:23. Očekivana pobjeda naše reprezentacije mogla je naravno biti uvjerljivija da je Slavko Goluža želio na terenu držati najbolju momčad koju ima. Međutim, on je u drugom poluvremenu dao priliku nešto mlađim igračima, tako da je Latvija došla na samo četiri gola zaostatka nakon što je Hrvatska u prvom dijelu imala plus sedam.

Nakon prvotnog šoka, naši mlada momčad je posložila svoje redove na pravi način. Ivić je počeo braniti baš onako kako smo ga navikli gledati ove sezone u Zagrebu, a Hrvatska je odjurila do konačnih plus osam.

Odlični posebno u prvom dijelu bili su Čupić i Štrlek, koji su zajednički zabili deset pogodaka. U nastavku utakmice središnja figura bio je Horvat, koji je postigao pet pogodaka, Ivić je imao deset obrana, a Alilović sedam iz prvog dijela. Kod Latvije Krištopans i Lilienfeld imali su pet, odnosno četiri pogodaka.

Nije to objektivno reprezentacija koja bi mogla nanijeti neku veliku štetu hrvatskom rukometu. Iz naše skupine sutra još igraju Mađarska i Slovačka. Naši su tako s četiri boda završili ovaj prvi krug kvalifikacija za europsko prvenstvo.

Igrači se sad vraćaju u svoje klubove, a novo okupljanje je 26. 12. kad počinju pripreme za svjetsko prvenstvo u Španjolskoj koje počinje sredinom siječnja.

Dobar ispit za mlade

Ovo je bilo okupljanje u kojem nije bilo Lackovića, Bičanića, Balića ni Loserta, ali je bilo nekoliko mladih igrača koje je bilo vrijedno vidjeti ovdje.

Bilo je ovo odlično iskustvo za te mlade igrače, ali i prilika za Slavka Golužu da snimi njihove mogućnosti.

Može se reći da su manje više svi položili ispit.

Toliko iz Dobele.

Drago Ćosić