Istraga i o Armstrongovoj bronci

Nakon što je Američkom biciklistu Lanceu Armstrongu oduzeto sedam naslova pobjednika Tour De Francea u najvećem doping skandalu koji je zadesio sport, Međunarodni olimpijski odbor (IOC) pokrenut će istragu o njegovom osvajanju trećeg mjesta i brončane medalje na OI u Sydneyu.

 
IOC će odmah započeti istragu o sudjelovanju Lancea Armstronga, drugih biciklista i posebno njihovih suradnika s obzirom na Olimpijske igre te na njihovo buduće sudjelovanje na Igrama, objavio je IOC.

Armstrongu, koji je osvojio brončanu medalju u utrci na kronometar na Igrama u Sydneyu, oduzeto je sedam naslova pobjednika Tour de Francea koje je osvojio je 1999. do 2005. kada je Međunarodna biciklistička federacija (UCI) potvrdila odluku Američke antidopinške agencije (USADA) da se ponište svi njegovi rezultati od kolovoza 1998.

Izvješće USADA-e koje uključuje svjedočenja nekoliko Armstrongovih momčadskih kolega cijeli slučaj naziva "najsofisticiranijim, profesionalnim i uspješnim doping programom kojeg je sport ikada vidio".

Armstrong cijelo vrijeme tvrdi da se nije dopingirao te ponavlja da nikada nije izbjegao doping testiranje.