Maraton će se ipak održati

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg izjavio je kako će se newyorkški maraton održati kako je i predviđeno unatoč problemima koje je uzrokovala super oluja Sandy.

Ima ljudi koji govore da ne bismo smjeli trčati maraton ove godine, ali ima dosta malih trgovina koje ovise o tom događaju, rekao je Bloomberg za događaj koji svake godine donese više od 300 milijuna dolara.

New York Road Runners, klub organizator maratona, objasnio je u srijedu da će unajmiti privatne tvrtke kako bi zamijenile gradske djelatnike koji inače pomažu oko trke (sigurnost i zdravstvo), ali ove godine moraju pomagati stradalim u poplavama.

To će motivirati sve da kažu: "Unatoč tome što se dogodilo mi ćemo ipak trčati i ponuditi sjajnu predstavu", izjavio je pobjednik iz 2009. Amerikanac Meb Keflezighi.

Otvaranje linija podzemne željeznice, koje je počelo polagano u srijedu, ali za koje će trebati puno više vremena, posebno je važno za organizaciju najslavnijeg svjetskog maratona na kojem se svake prve nedjelje u studenom okupi i 50.000 trkača.

Trajektna linija i tunel kojim se koriste trkači da bi došli na start utrke na Staten Islandu ostali su zatvoreni u srijedu kao i Central Park gdje je cilj.