Kaznene prijave protiv mladih nogometaša

Srpska policija podnijela je kaznene prijave protiv 12 osoba zbog sumnje da su na utakmici mladih nogometnih reprezentacija Srbije i Engleske, odigrane 16. listopada u Kruševcu, izvršili kazneno djelo nasilja na sportskoj priredbi ili javnom skupu.


Jedna je prijava podnesena protiv petorice srpskih reprezentativaca i njihovog pomoćnog trenera, te protiv dvojice engleskih reprezentativaca i njihovog pomoćnog trenera, ali nisu navedena imena igrača i trenera protiv kojih su podnesene prijave.
Druga kaznena prijava podnesena je protiv trojice navijača zbog uporabe pirotehničkih sredstava.


Do izgreda u Kruševcu došlo je nakon što je Engleska svladala Srbiju sa 1:0 u uzvratnoj utakmici finalnog kruga kvalifikacija za odlazak na EURO i tako se plasirala na završni turnir koji će se održati u Izraelu sljedeće godine.


Sudac je pokazao crvene kartone Englezu Dannyju Roseu, te Srbinu Slobodanu Medojeviću. Rose se poslije utakmice žalio kako su ga navijači u Kruševcu rasistički vrijeđali i da je dva puta pogođen kamenom.


Europski nogometni savez (UEFA) pokrenulo je disciplinski postupak protiv oba saveza, a odluku o kaznama donijet će 22. studenoga.