Vaterpolisti počinju novi ciklus

Nakon osvajanja naslova olimpijskog prvaka, utakmicom protiv Crne Gore u Svjetskoj ligi, koja će se igrati u srijedu na bazenu Mladosti uz Savu, hrvatska vaterpolska reprezentacija započinje novi četverogodišnji olimpijski ciklus.

Nakon Londona, klupu Barakuda napustio je Ratko Rudić, a novi izbornik postao je Ivica Tucak. Također Damir Burić i Miho Bošković odlučili su uzeti reprezentativnu stanku.

Maksimalno motivirano ulazimo u novi četverogodišnji ciklus u kojem ćemo na svakom natjecanju nastojati osvojiti naslov ili se naći u krugu onih reprezentacija koje se bore za odličja. Osim povrijeđenog Frana Paškvalina, svih ostalih 17 pozvanih reprezentativaca su zdravi i spremni za utakmicu s Crnom Gorom u koju ulazimo kao favoriti, ali to još moramo potvrditi u bazenu, izjavio je novi izbornik.

Tucak je objavio kako će novi kapetan reprezentacije biti vratar Mladosti Josip Pavić, a njegov zamjenik centar Juga Nikša Dobud.

Ovu dužnost prihvaćam kao veliku čast, a Nikša i ja ćemo biti produžena ruka trenera u nastojanju da se što brže uklope mladi igrači, ali znam da me očekuje i niz razgovora s članovima Upravnog odbora HVS-a vezanih uz financijska potraživanja, izjavio je Pavić.

Na popisu izbornika Tucaka i njegovog pomoćnika Ivana Asića su: vratari Josip Pavić, Marko Bijač i Duje Jelovina; braniči Andre Bušlje, Marko Macan, Ivan Buljubašić i Luka Lončar; centri Nikša Dobud i Ivan Krapić te vanjski igrači Sandro Sukno, Paulo Obradovioć, Mare Joković, Anđelo Šetka, Kristijan Milaković, Petar Muslim, Ante Vukičević i Luka Bukić, a kojih će 13 igrača ući u zapisnik znat će se neposredno prije utakmice.

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić najavio je kako će na dvoboju protiv Crne Gore biti snimljeni prvi kadrovi dokumentarnog filma o Barakudama svjetski priznatog američkog producenta hrvatskog podrijetla Petea Radovicha.