Tonel kažnjen s 50.000 eura i udaljen iz momčadi

Vodstvo hrvatskog nogometnog prvaka Dinama kaznilo je Tonela s 50.000 eura i udaljilo ga iz prve momčadi, čime je završila karijera portugalskog braniča u redovima modrih.

Uprava je donijela odluku kako se Tonel kažnjava s 50 tisuća eura i ne može više trenirati s prvom momčadi. On neće više biti član naše prve momčadi i s njim se neće potpisati novi ugovor, a on će odlučiti hoće li ovdje biti do 8. prosinca do kada mu traje sadašnji ugovor, potvrdio je izvršni predsjednik 'modrih' Zdravko Mamić.

Tonel je kažnjen jer je javno kritizirao trenera Dinama Antu Čačića i to nakon što mu se Čačić ispričao u svlačionici pred svim igračima zbog izjava izrečenih o njegovoj igri. Tonel je tako ponovno otvorio aferu i zbog toga je kažnjen. Mamić je kritizirao i trenera zbog njegovih izjava izrečenih o Tonelovoj igri.

Kada sam pročitao komentar trenera gotovo mi se krv zaledila u žilama. Rekao sam mu kako to nije primjerena komunikacija prema igraču s kojim nismo imali gotovo nikakvih problema. Trener mu se ispričao u svlačionici pred svim igačima, no Tonel je osjetio potrebu ponovno otvarati aferu. Kada je to tako onda moram reći Tonelu da mu zahvaljujem za sve što je učinio za Dinamo. Bilo je to na visokom nivou te smo mu prije mjesec i pol ponudili i novi ugovor, kojeg je on odbio, rekavši da ćemo razgovarati, a ima ugovor od 700 tisuća eura godišnje plus PDV, kazao je Mamić.

António Leonel Vilar Nogueira Sousa, poznatiji kao Tonel, stigao je u Dinamo 2011. iz Sportinga, čiji je dres nosio pet godina. Igrao je i za Maritimo i Academicu. Za portugalsku U-21 reprezentaciju sakupio je 21 nastup, a za seniotrski sastav ima dva nastupa.