Chelsea se žalio na suca Clattenburga

Chelsea je podnio službenu pritužbu protiv suca Marka Clattenburga zbog neodgovarajućeg jezika korištenog na utakmici devetog kola engleskog prvenstva protiv Manchester Uniteda, koju je klub sa Stamford Bridgea izgubio s 2:3.

Podnijeli smo službenu pritužbu delegatu Premier League zbog jezika kojeg je sudac koristio na utakmici kada se obraćao dvojici naših igrača u dva odvojena incidenta na utakmici protiv Manchester Uniteda, stoji u priopćenju Chelseaja.

Prema pisanju engleskih medija, jedan od spomenutih igrača Chelseaja je Nigerijac John Obi Mikel. Kako piše Daily Telegraph, Obi Mikel optužuje Clattenburga da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

U nedjelju je Manchester United nanio prvi poraz Chelseaju ove sezone u engleskom prvenstvu i to na Stamford Bridgeu, a utakmicu su obilježile dvije pogreške suca, isključenje Torresa nakon drugog upozorenja za simuliranje i neponištavanje zadnjeg gola za Manchester kojeg je Hernandez zabio iz zaleđa.

Engleski nogometni savez vrlo je brzo reagirao i pokrenuo istragu protiv Clattenburga. Podnošenje protesta protiv suca u Engleskoj je veliki presedan.

Odbor profesionalnih sudaca, koji određuje suce za utakmice u Engleskoj, objavio je priopćenje u kojem navodi kako su pritužbe iz Chelseaja najozbiljnije prihvaćene te kako je Clattenburg izrazio spremnost za potpunu suradnju kako bi se ustanovile činjenice.

Nakon ove šokantne prvenstvene utakmice ova dva kluba u srijedu igraju utakmicu Liga kupa u Londonu.