Protiv Dinama se vodi specijalni rat

Zdravko Mamić opet se obračunao sa svima, politikom, podzemljem i navijačima. Svi su oni, po njemu, protiv - Dinama.


Protiv Dinama se vodi specijalni rat. Ovo što radi političko, medijsko i građansko podzemlje prema Dinamu nije normalno. Nigdje u svijetu nema takvog primjera da se podzemlje sruši na klub koji je tako uspješan u svim segmentima. Mi smo vjerojatno jedini na kugli zemaljskoj koji nemamo niti jednog eura kredita, kazao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić na današnjoj novinarskoj konferenciji u Plavom salonu maksimirskog stadiona.

Špekuliralo se da je današnja konferencija za novinare u Maksimiru sazvana zbog moguće promjene trenera, no Mamić je čvrsto stao uz Antu Čačića, a svoj jednosatni monolog naslovio je Dinamov jučer, danas, sutra.

Tijekom svog govora opisivao je tešku financijsku situaciju u kojoj su se modri nalazili prije desetak godina, hvalio se sjajnim financijskim i sportskim rezultatima koje Dinamo ima danas, radom omladinske škole, činjenicom da je Dinamo dao 25 hrvatskih reprezentativaca od 2001. godine, naglasio je kako se nada da će klub u iduće tri godine dobiti vlasnika, žalio zbog nedostatka navijačke kulture u Zagrebu, te zbog tužne atmosfere oko hrvatskog nogometa i Dinama, ali i silnih izmišljotina koje političko, medijsko i građansko podzemlje širi o klubu.

Nema neposrednog povoda za ovu novinarsku konferenciju, htjeli smo razgovarati strateški a ne neposredno, poručio je Mamić u uvodu.

Opisujući Dinamovu sadašnjost, Mamić je kazao kako je nakon pada u Ligu za bedaka najavio kako će Dinamo osvojiti deset uzastopnih naslova prvaka: Evo ide sedma godina kako smo mi prvaci, a blizu smo i osme titule. Od sedam godina igrali smo sedam puta u skupini europskih natjecanja, uz trend rasta. Sada vozimo kolosijekom Lige prvaka, nadam se i dalje.

Mamić je poručio i kako se nada da će Dinamo u iduće tri godine dobiti vlasnika: Izostao je interes naših poduzetnika, no vjerujem kako će gospodarski oporavak zemlje i ulazak u EU u tome pomoći.


Mamić se osvrnuo i na tezu da 'Dinamo troši novac poreznih obveznika: Postoje institucije koje također dobivaju pomoć kao Dinamo, no samo je jedna tvrtka koja svom gradu udvostručuje i vraća. Stalno imputirate da se ovdje slijeva novac od poreznih obveznika, ali mi vraćamo, gradimo, dajemo. Uložili smo milijune u gradsku imovinu. Svake godine Dinamo gradu i državi plati 25 milijuna kuna na ime raznih poreza, a u posljednje dvije godine na uređenje stadion potrošili smo oko 53 milijuna kuna, dodao je, kazavši kako ga jako brine atmosfera oko hrvatskog nogometa i Dinama.