NHL otkazao i studeni

Čelnici NHL-a otkazali su sve utakmice osnovnog dijela sezone koje su se trebale igrati u studenome zbog nemogućnosti dogovora s Udrugom igrača oko novog kolektivnog ugovora zbog kojega je već nekoliko mjeseci na snazi lockout.

Nakon ovakve odluke otpala je bilo kakva mogućnost odigravanja sezone s pune 82 utakmice po momčadi. Nova sezona u NHL-u trebala je započeti još 11. listopada, a nakon što su propali prvotni pregovori, otkazane su sve utakmice do 2. studenoga. No, kako i nadalje nema rješenja na vidiku, došlo je do novog pomicanja početka natjecanja u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu.

Duboko žalimo što smo morali poduzeti ovakvu akciju. Nadali smo se da je naša posljednja ponuda Udruzi igrača bila poštena i da će biti prihvaćena, ali to se nažalost nije dogodilo, izjavio je zamjenik povjerenika NHL-a Bill Daly.

Prema starom ugovoru igračima je pripadalo 57 posto prihoda NHL-a, a vlasnici klubova su u novom kolektivnom ugovoru predložili raspodjelu dobiti u odnosu 50-50 što igrači ne prihvaćaju.