Kažnjena Budućnost

Zbog loše organizacije utakmice 5. kola između Budućnosti i Partizana, direktor košarkaške Jadranske lige Josip Bilić kaznio je Budućnost iz Podgorice sa 6.000 eura.


Kaznu od 1.000 eura crnogorski će klub morati platiti zbog loše organizacije utakmice, te 5.000 eura zbog nesportskog ponašanja gledatelja, bacanja tvrdih predmeta, kao i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Direktor Budućnosti Slavko Radulović rekao je da su obaviješteni o visini kazne, ali da još nisu dobili službenu odluku.
Obaviješteni smo o visini kazne. Smatram kako je vodstvo lige vodilo računa o svemu dobrome što smo do sada učinili, izjavio je Radulović.

Partizan je susret u Podgorici dobio rezultatom 81:62, a utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja zbog nereda na tribinama. Do incidenta u dvorani Morača došlo je kada su navijači Budućnosti preko parketa krenuli prema pristašama Partizana zbog čega je morala intervenirati policija. Snage reda su prvo ispraznili tribinu s gostujućim navijačima, a potom su intervenirali i na tribini gdje su se nalazili podgorički Varvari i uz upotrebu sile udaljili ih iz dvorane. U neredima je nekoliko navijača Partizana ozlijeđeno, a zbog uporabe pirotehničkih sredstava dvorana je bila prepuna dima.