Nogometni savez Srbije kaznio igrače i trenere

Nogometni savez Srbije (FSS) kaznio je dvojicu igrača U-21 reprezentacije Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog sa po godinom dana zabrane igranja u svim nacionalnim vrstama zbog sudjelovanja u neredima nakon utakmice protiv Engleske u Kruševcu, dok su trener vratara Srđan Maksimović i kondicijski trener Andreja Milutinović kažnjeni sa po dvije godine zabrane rada.

Kao što smo i obećali, obavili smo brzu, ali potpunu istragu, nezavisno od postupka koji će provesti Uefa i tužiteljstvo naše zemlje. Prilikom izricanja kazni uzeli smo u obzir i činjenice da su neki od kažnjenih i prije sudjelovali u incidentima, izjavio je predsjednik Disciplinske komisije FSS-a Slobodan Pajović.

On je naglasio kako se tijekom istrage došlo i do dokaza o sudjelovanju u neredima i određenih članova stručnog stožera engleske reprezentacije.
Naravno, mi njih zbog toga ne možemo kazniti, ali imamo dobru volju sve dokaze dostaviti i našim engleskim kolegama, dodao je Pajović.

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odluku o kaznama zbog nereda u Kruševcu donijet će 22. studenog.

Uzvratna utakmica kvalifikacija za Europskog nogometno U-21 prvenstvo između Srbije i Engleske koja je igrana 16. listopada u Kruševcu završila je velikom tučnjavom i rasističkim uvredama upućenim tamnoputim igračima engleske vrste. Do incidenta je došlo nakon utakmice koju su Englezi dobili rezultatom 1:0 postigavši pogodak u sudačkoj nadoknadi, potvrdivši tako prolaz na EP nakon što su i u prvom susretu slavili s 1:0. Razočarani ispadanjem igrači Srbije fizički su nasrnuli na Engleze, a sukob se nastavio i u tunelu gdje su domaćini fizički napali i vodstvo reprezentacije i dužnosnike Engleskog saveza. Ružne scene na stadionu u Kruševcu upotpunili su i navijači rasistički vrijeđanjem gostujućih igrača.