Francuski mediji: PSG lako protiv limitiranog Dinama

Francuski mediji su u osvrtu na sinoćnju utakmicu trećeg kola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i PSG-a složni u tome da je francuski klub imao lak posao u Zagrebu protiv limitirane momčadi Dinama.

Sportski časopis L'Equipe piše da Dinamo nije pružio nekakav otpor pariškom klubu, osim u prvim minutama utakmice. Udarac glavom Šimunića u četvrtoj  minuti i udarac Sammira u sedmoj minuti zagrijali su nekolicinu gledatelja, piše L'Equipe.

Hrvatski klub je navikao na poraze u zadnjih nekoliko tjedana, dodaje L'Equipe.

Dnevnik Le Parisien također ističe da je PSG lako došao do pobjede u Zagrebu:  Dinamo Zagreb nije sinoć mogao puno napraviti, osim da pokuša srušiti u dvije sezone rekord bez ostvarene pobjede u Ligi prvaka (deveti uzastopni poraz u Ligi prvaka za zagrebački klub).

Le Parisien se osvrnuo i na slabu posjećenost utakmice: Na razini atmosfere, buka je bila gotov jednaka pripremnom susretu prije početka sezone za klubove druge lige a ne velikoj europskoj utakmici.

France Football također piše da je Dinamo imao volju, ali da je to ograničena momčad i da se PSG nije morao puno mučiti da ode iz Zagreba punih džepova.

Ovaj sportski internetski portal piše i da lutrija koju su organizirali igrači Dinama, a zahvaljujući kojoj bi neki od gledatelja dobio 135.000 eura u slučaju da na stadionu bude više od 25.000 posjetitelja, nije donijela ništa. Stadion u Maksimiru je zvučao očajnički prazno, s oko 7.000 gledatelja, kao i inače, dodaje France Football.