Putovanja iziskuju više energije od samog skijanja

Dvostruka olimpijska prvakinja Njemica Maria Hoefl-Riesch ocijenila je u razgovoru za njemački dnevnik Sport Bild da je kalendar za novu sezonu Svjetskog kupa u skijanju prenatrpan i zato povećava opasnost od ozljeda.

Cijela sezona s putovanjima iziskuje više energije od samog skijanja. Za mene to znači veći rizik od ozljeda osim ako skijanje ne bude agresivno, izjavila je olimpijska pobjednica iz 2010. u slalomu i u superkombinaciji.

Vrhunska skijašica Hoefl Riesch se godinama žalila na stres koji postoji u Svjetskom kupu, posebno za skijašice koje voze sve discipline. Ove zime njezin program obuhvaća 38 utrka Svjetskog kupa, pet na Svjetskom prvenstvu u Schaldmingu od 5. do 17. veljače kao i jednu utrku u ekipnom dijelu natjecanja u ta dva velika prvenstva.

Svjetski kup počinje u subotu tradicionalnim veleslalomom u Soeldenu u Austriji. Hoefl-Riesch, koja će za mjesec dana navršiti 28 godina, do sada je osvojila pet Kristalnih globusa, od čega jedan Veliki 2011. godine, kao i tri medalje na svjetskim prvenstvima, od kojih je jedna zlatna u slalomu 2009. godine.