Čačić želi kapitalizirati iskustvo

Uoči sutrašnjeg susreta trećega kola Lige prvaka s PSG-om na Maksimiru Dinamo je odradio trening na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacijan, prije kojega su se s novinarima družili trener Ante Čačić i iskusni branič Josip Šimunić.

Jedna je stvar vjerovati da možemo postići rezultat, a druga da li će utakmica dati priliku za to. Uvjeren sam da moji igrači vjeruju u to, ali prije utakmice obje strane vjeruju u pobjedu, rekao je Čačić, koji se nada da će iskustvo iz prve dvije utakmice donijeti ploda: U prva dva kola nismo posrnuli, nismo krenuli na glavu. Probat ćemo iskoristiti to iskustvo i biti bolji u sljedećim utakmicama. Nismo nijednom bili poniženi, drugi su jednostavno koristili naše slabosti.

Čačić je priznao i da mu je teško nečime iznenaditi Parižane: Ne znam kako bi mogao iznenaditi Ancelottija, mi u HNL-u nemamo priliku igrati ovakve utakmice.

PSG je favorit, a mi ćemo dati sve od sebe i uz malo sreće možemo izvući dobar rezultata, smatra Šimunić.

Parižani su također odradili trening, ali oni su trenirali na glavnom travnjaku maksimirskog stadiona. Trener PSG-a, iskusni Carlo Ancelotti, rekao je: Kao i u Portu, dat ćemo i ovdje sve od sebe. Došli smo igrati Ligu prvaka, a u tom natjecanju svi moraju dati sve od sebe. Igrat ćemo najbolje što možemo, cilj je pobjeda. Tri boda su nam važna zbog uzvratne utakmice. Naša ambicija je plasman u sljedeći krug, istaknuo je.