Sudac u Paragvaju pokazao čak 36 crvenih kartona

Paragvajski sudac Nestor Guillen ušao je u povijest nogometa jer je na jednoj utakmici juniora pokazao čak 36 crvenih kartona, doslovce svima koji su bili u zapisniku utakmice.

Činilo se da će utakmica juniorskih ekipa Teniente Farine i Libertad Cluba u paragvajskom gradu Caacupeu biti sasvim obična sve do posljednje minute, kada je sudac Guillen pokazao crveni karton po jednom članu svake ekipe. No, potom je došlo do sveopće tučnjave u kojoj su sudjelovali svi sudionici na terenu i klupama, a koja se nastavila i u svlačionicama, sve dok policija nije dobila pojačanje.

Paragvajski mediji navode da sudac nije fizički pokazao 36 crvenih kartona, dijelom i zato što je ubrzo po izbijanju obračuna hitro pobjegao s terena, ali je zato u zapisnik pedantno unio čak 36 imena koja je isključio. Ta odluka nije bila dobrodošla kod uprava obiju klubova.

Sudac je učinio neviđenu glupost. Činjenica jest da su se neki igrači potukli, ali je velika većina ušla u teren kako bi smirili strasti i razdvojili ratoborne. A sudac je jednostavno 'pilatovski oprao ruke' i dodao kasnije crvene kartone svima koji su bili u zapisniku, iako tučnjavu zapravo nije ni vidio jer je odmah zbrisao s terena, kazao je predsjednik domaće ekipe Hernan Martinez.

O cijelom slučaju odlučit će Paragvajski nogometni savez.