Šarapova "protiv", Federer "za"

Trenutačno druga tenisačica svijeta, Ruskinja Marija Šarapova usprotivila se ideji organizatora prvog Grand slam turnira sezone, Australian Opena da poveća nagrade igračima i igračicama koje ispadnu u 1. kolu.

Organizatori Australian Opena najavili su da će sljedeće godine nagradni fond na njihovom turniru biti 30 milijuna dolara, što je četiri milijuna više nego ove godine. Tako će postati najbogatiji teniski događaj na svijetu, a većinu dodatnog novca namjeravali su isplatiti natjecateljima koji se rano oproste od turnira. Na taj potez odlučili su se zbog zabrinutosti kako lošije rangirani tenisači i tenisačice imaju sve manje sredstava za ostanak na ATP i WTA Touru.

Predsjednik vijeća ATP igrača Švicarac Roger Federer podržao je ideju da se povećaju nagrade za igrače koji vrlo rijetko ostvare veliki rezultat, a samim time i veliku zaradu, ali Šarapova nije uvjerena kako je to dobar potez.

Ne slažem se s tim da se dodatno nagrađuje poraz u prvom kolu. Ispravno je dodatno nagrađivati one koji ostvaruju pobjede i dođu do drugog ili trećeg kola, ali nisam sigurna za one koji ispadnu u prvom, rekla je Šarapova na sastanku najboljih osam igračica s predstavnicima sva četiri Grand Slam turnira uoči početka WTA Mastersa u Istanbulu.