Uspješni Siscia i Lokomotiva

Osim nastupa zagrebačkog Croatia osiguranja i koprivničke Podravke Vegete u Ligi prvaka, odnosno Ligi prvakinja, ovog vikenda u europskim natjecanjima nastupila su još četiri hrvatska predstavnika, a uspješni su bili sisačka Siscia i zagrebačka Lokomotiva.

Siscia je uspjela izboriti treće kolo Kupa EHF-a nakon što je u drugom kolu bila bolja od ukrajinskog Dinama iz Poltave. Siščani su oba susreta igrali u Ukrajini. U prvom dvoboju u petak Dinamo je slavio s 24:23, a u uzvratu dan poslije Siscia je slavila s 23:21 i tako prošla dalje.

Nažalost, drugo kolo bilo je kobno za našički Nexe, koji je ispao od bjeloruskog Meškova iz Bresta. Nakon što su u prvom susretu pred svojim navijačima izgubili s 31:30, Našičani nisu uspjeli prirediti iznenađenje te su izgubili i u uzvratu s 35:30.

Rukometašice Lokomotive plasirale su se u treće kolo Kupa pobjednica kupova. Prvi susret protiv Antalije u Turskoj završio je porazom 34:28, no, u uzvratu Lokomotiva je slavila s 27:21. Kako su obje ekipe u dva susreta postigle po 55 pogodaka, Lokomotiva je prošla dalje zahvaljujući više postignutih pogodaka u gostima.

Rukometašice Zeline završile su svoj nastup u Kupu EHF-a ispadanjem u drugom kolu od poljske Zaglebie iz Lublina. Poljska ekipa slavila je u oba susreta. U prvom u Poljskoj slavile su s 22:18, a u uzvratu s 21:19.