PSG upozorio na dolazak huligana

Čelnici francuskog Paris Saint-Germaina upozorilo je hrvatske vlasti i čelnike Dinama da postoji velika mogućnost da u Zagreb na utakmicu Lige prvaka između Dinama i PSG doputuje stotinjak ekstremnih navijača pariškog kluba.

Stotinjak ekstremnih navijača PSG-a planira doputovati u Zagreb premda naš klub ne organizira put navijačima. PSG iz sigurnosnih razloga ne prodaje nikakve ulaznice, no postoje naznake kako će skupina huligana doputovati u Zagreb u vlastitom angažmanu, poručili su s Parka Prinčeva.

Tijekom posljednjeg gostovanja u Portu 50-tak navijača PSG-a nije pušteno na stadion, a u gradu je zabilježeno nekoliko incidenata. Prvo je došlo do tučnjave navijača Porta i PSG, a potom i do tučnjave dviju frakcija pariškog kluba.

Čelnici PSG-a je krajem rujna objavilo kako neće organizirati putovanje svojim navijačima u Zagreb zbog sigurnosnih razloga. PSG se odlučio na ovaj potez nakon konzultacija s čelnicima UEFA-e te s hrvatskim vlastima. PSG je preporučio svojim navijačima da ne putuju u Zagreb ni u privatnom aranžmanu, niti da kupuju ulaznice u Hrvatskoj.

Utakmica Dinama i PSG na rasporedu je u srijedu, 24. listopada.

Pariški klub poznat je po ekstremnim navijačima, a svakako najpoznatija skupina su Boulogne Boysi. PSG već godinama ima problema s huliganima zbog kojih je posljednjih godina platio više stotina tisuća eura kazni te odigrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama. Posljednjih godina u dva različita incidenta ubijena su dva navijača PSG-a.