Oštrija kazna za Srbiju

Potpredsjednik Međunarodne nogometne federacije Jim Boyce traži oštrije kazne za srpsku nogometnu reprezentaciju nakon što je na utakmici U-21 reprezentacija između Srbije i Engleske na rasnoj osnovi vrijeđan mladi engleski reprezentativac Danny Rose.

Boyce traži da se Srbiju kazni igranjem pred praznim tribinama, ali da bi se moglo razmišljati i o izbacivanju Srbije iz međunarodnih natjecanja u budućnosti.

Ovo nije prvi put da Srbija ima velikih problema i kao netko tko potpuno osuđuje rasizam u bilo kojem obliku, mislim da bi UEFA trebala sada djelovati puno strože. Došlo je vrijeme kada novčane kazne nisu dovoljne. Idioti koji uzrokuju ovakve probleme ne mare za novac koji trebaju platiti klubovi ili Savezi. Zato se mora poduzeti ozbiljnija mjera, posebice protiv Srpskog nogometnog saveza, izjavio je Boyce za BBC Radio.

Srpski navijači rasistički su vrijeđali Rosea na utakmici doigravanja u Kruševcu, koju je Engleska dobila s 1:0. Rose je isključen jer je ispucao loptu na kraju utakmice i jedan ga je srpski igrač gurnuo dok je napuštao teren što je izazvalo tučnjavu u kojoj su sudjelovali i igrači i članovi stručnog stožera obje reprezentacije.