Navijači moskovskog Dinama napali igrače

Igrači moskovskog Dinama, za kojeg igra i hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld, bili su izloženi neviđenom obliku vandalizma na treningu u petak kada su ih navijači odjeveni u kamuflažne uniforme gađali bojom.

Čelništvo kluba obećalo je učiniti sve što je u njihovoj moći da se identificiraju krivci za ovaj incident te da ih se izvede pred lice pravde: Izazvali su klub i odgovorit ćemo im na najjači način. Dat ćemo sve od sebe da otkrijemo krivce kako bi ih izveli pred lice pravde. Također ćemo objaviti njihova imena.

Vezni igrač Dinama Alan Gatagov izjavio je da su navijači u kamuflažnoj odjeći gađali bojom igrače i trenere. Također su na teren bacali prijeteća pisma upućena nekim stranim igračima u klubu tražeći bolje rezultate. Dinamo je nakon 11 kola prvenstva na 13. mjestu.

Ako vas ne mogu motivirati treneri i klub, vjerujte, mi ćemo se time pozabaviti. Mi smo navijači, obožavatelji i naše metode bit će puno ozbiljnije, pisalo je u prijetećim pismima.

Mene su pogodili u stražnji dio glave, a i dosta drugih igrača je pogođeno Ne znam što reći. Što da radim sada? Treba li svaki igrač imati svog tjelohranitelja?, pita se 21-godišnji Gatagov.

Na početku godine navijači su ispaljivali svjetleće rakete i pisali grafite na podu ispred trening centra Novogorsk tražeći od igrača da prestanu prljati ime kluba.