Igrali smo dobru obranu, ali ne svih 40 minuta, to je ključ poraza

Cedevita je danas upisala svoj drugi euroligaški poraz, nedostatak iskustva očito je velika zapreka ekipi trenera Božidara Maljkovića u debitantskoj euroligaškoj sezoni.

Staro pravilo kaže da ako hoćeš igrati dobru košarku moraš napasti napadače u obrani. Mi smo to radili, ali nismo to radili svih 40 minuta i to je osnovni razlog zašto smo večeras izgubili. Bilo je momenata kad smo to radili dosta uspješno, no onda smo se opet povlačili nazad, kao da su moji igrači bili vezani za svoj košu. Gosti su pokazali klasu i Langford je bez sumnje pravi NBA igrač. Ostali igrači Milana su uz to jako iskusni i teško ih je natjerati na pogrešku. Milano je demonstrirao euroligašku košarku, a mislim da će je još bolje demonstrirati Efes Pilsen i Caja Laboral, koji su tipične ekipe za Euroligu, oni će biti agresivni na svih pet igrača. Ne možemo igrati ozbiljno ako u trećoj i četvrtoj četvrtini ne uđemo u bonus, ove utakmice su nam model kako treba ubuduće trenirati i raditi, rekao je poslije poraza od Armanija trener Cedevite Božidar Maljković.

Najbolji igrač Cedevite s 20 poena bio je Mickael Gelabale: Igrali smo vrlo dobro 25 minuta, a u zadnjih 10 minuta smo im dozvolili previše šuteva. Ubuduće moramo biti agresivniji i bolji.

Na suprotnoj strani trener Sergio Scariolo bio je, naravno, zadovoljan: Ovo je dobar rezultat. U gostima smo pobijedili teškog protivnika. Cedevita ima mnogo talentiranih igrača i sjajnog trenera. Mislim da će ta pobjeda biti vrlo važna na kraju. Dobro smo se dodavali i igrali nesebično. Nemamo specijaliste za tricu, no imamo igrače koji mogu dobro šutirati kad se nađu u dobrim pozicijama.

Hrvatski reprezentativac Rok Stipčević upisao je u pobjedi Milana pet poena za goste: Bilo je lijepo vratiti se doma. Nije Zadar, ali je Hrvatska. Što se tiče utakmice, mislim da smo odigrali dobro. Međutim, još ću naglasiti da to nije odlično i najbolje što Milano može pružiti. Ove godine Milano je pojedinačno sastavio vrhunsku ekipu, s vrhunskim igračima i odličnim trenerom. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i naše najbolje utakmice se očekuju kako će sezona odmicati.