Mateša prebačen u KBC Rebro

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, uz suglasnost liječnika u Barceloni, jučer je prebačen u KBC Rebro gdje je obavljen kontrolni pregled kojim je utvrđeno da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i dobro, ali da zahtijeva svakodnevnu brigu i kontrolu.

Zlatku Mateši je 28. rujna pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori pa je prebačen u bolnicu u Barcelonu gdje mu je sutradan ugrađeno pet srčanih premosnica.

"Kako se radilo o zahtjevnom operativnom zahvatu koji sa sobom nosi i period rehabilitacije, liječnici ne preporučuju nikakve fizičke i radne aktivnosti. Zato vas, po preporuci liječnika i zamolbi najuže obitelji, molimo da u narednih sedam do deset dana, ne kontaktirate osobno predsjednika Matešu kako bi mu na taj način omogućili optimalne uvjete potrebne za njegov oporavak", priopćio je Hrvatski olimpijski odbor.

O zdravstvenom stanju aktualnog predsjednika HOO-a zavisit će hoće li Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za svoj četvrti mandat na čelu HOO-a, a on je jedini kandidat čija je kandidatura stigla do 14. listopada u HOO. Zbog njegovog zdravstvenog stanja termin Izborne skupštine HOO prebačen je sa 22. listopada na 12. studeni.

Mateša je, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći predsjednik HOO-a od njegovog utemeljenja 1991., a prvi mandat na čelu HOO-a dobio je u listopadu 2002. nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. Drugi, i ovoga puta puni četverogodišnji mandat "odradio" je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., a 22. listopada 2008. dobio je i treći mandat do završetka Igara u Londonu.