Uprava Hajduka traži izuzeće sudaca

Uprava nogometnog kluba Hajduk zatražila je danas od Komisije nogometnih sudaca izuzeće sudaca Igora Križarića i Brune Marića za suđenje utakmica u kojima nastupa splitska momčad te je izrazila iznenađanje što su se njih dvojica delegirani za glavne suce za predstojeće utakmice MAXtv Prve lige i Prve lige juniora i kadeta.Neugodno smo iznenađeni ovotjednim odlukama o delegiranju glavnih sudaca za pojedine predstojeće utakmice MAX tv Prve lige, odnosno Prve lige juniora i kadeta. Među imenima glavnih sudaca našla su se i dvojica koja su grubo oštetila Hajduk i svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na pobjednika, te značajno pridonijeli rušenju ugleda hrvatskog nogometa. Riječ je o gospodinu Igoru Križariću i Bruni Mariću, dobro poznatim djeliteljima (ne)pravde o čijim grubim propustima na štetu Hajduka mediji već dugo pune svoje stranice, navodi se u pismu što ga je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić uputio predsjedniku Komisije nogometnih sudaca Dušanu Kukiću objavljenog danas na službenoj Hajdukovoj internet stranici.

Nakon što je Hajduk, prema Brbiću, grubo oštećen u Rijeci kod nepostojećeg penala za domaćine, gospodin Križarić je trebao biti udaljen s prvoligaških travnjaka i snositi posljedice svoje jako loše odluke.
Međutim, apsurda radi, isti taj gospodin Križarić je nevjerojatno brzo dobio priliku vratiti se u najelitniji nogometni razred, pa smatramo kako je i tim potezom, ovaj put od strane odgovornih za tu lošu odluku, grubo narušen ugled MAXtv Prvoj ligi i cjelokupnom hrvatskom nogometu, upozorava Brbić.

Napomenuo je kako nikakvih ozbiljnijih sankcija nije bilo, te je svima očito da se željelo samo formi udovoljiti, a pomisliti se može, i osigurati legitimitet samovolji pojedinaca koji pravdu kreiraju na način koji im u tom trenutku odgovara.

Kako cjelokupna situacija u budućnosti ne bi bila još apsurdnija, ovom prigodom od Vas, cijenjeni predsjedniče, tražimo izuzeće suca Igora Križarića sa svih budućih utakmica Hajduka (svih kategorija), baš kao i Brune Marića koji je delegiran za utakmice juniora i kadeta Dinama i Hajduka što su se predstojećeg vikenda trebale igrati u Maksimiru (odgođene za 7. studenog 2012.), navodi Brbić na kraju pisma upućenog Kukiću.