Superiorna Hrvatska spustila Wales na zemlju

Dominantna Hrvatska zadala je i treći poraz Walesu u kvalifikacijama za SP 2014., piše Guardian u osvrtu na sinoćnju pobjedu hrvatske reprezentacije od 2:0.


Pobjeda koju su zapečatili Mario Mandžukić i Eduardo da Silva pogocima u 27. i 58. minuti najmanje je što je Hrvatska zaslužila u utakmici u kojoj je bila superiornija cijelo vrijeme. Hrvatska je dominirala u posjedu lopte od početka, dodaje Guardian.

Nakon euforije izazvane pobjedom nad Škotskom prije mjesec dana velški izbornik Chris Coleman gledao je kako Hrvatska grubo spušta njegove igrače na zemlju, piše Independent, ističući kako Coleman i dalje vjeruje u mogućnost plasmana na SP 2014. godine.

Wales je sinoć u Osijeku bio nadigran, nadtrčan od suparnika u A skupini koji je i u klasi bio uvjerljivo bolji, ocjenjuje Independent.

Independent i Daily Mail ističu kako je Hrvatska izgubila samo jednu od zadnjih 46 natjecateljskih utakmica na svom terenu, a zadnja je bila protiv Engleske 1:4, a sinoć su njezini igrači pokazali zašto je tako s čak 29 udaraca prema protivničkom golu. Otočki mediji se slažu da je unatoč lošem terenu Hrvatska dominirala od početka predvođena Lukom Modrićem, koji je vukao konce na sredini. Otočki mediji su Luku Modrića jednoglasno proglasili najboljim igračem sinoćnje utakmice.

Nade Walesa za plasman na SP 204. doživjele su još jedan udarac nakon sinoćnjeg poraza od Hrvastke, piše BBC.