U Skoplju izbodena tri srpska navijača

Nastavljaju se sukobi srpskih i makedonskih navijača u Skoplju uoči utakmice Makedonija - Srbija u kvalifikacijama za Svjetsko nogometnog prvenstvo 2014.

U posljednjem incidentu stradala su trojica srpskih navijača koji su izbodeni noževima. Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu, a njihovi životi nisu ugroženi.

U ranijem incidentu, masovnoj tučnjavi koja se oko 13.30 sati dogodila u starom dijelu Skoplja ozlijeđena su dvojica srpskih navijača. Do sukoba je došlo ispred centra Mavrovka oko 13.30 sati, a stradali su jedan 29-godišnjak i jedan 17-godišnjak iz Podgorice. Iz gradske bolnice u Skoplju potvrđeno je da su dvojica navijača primljena s lakšim ozljedama i da su nakon ukazane pomoći pušteni.

Utakmica Makedonija - Srbija je visokog rizika i makedonska policija je od ranog jutra na ulicama Skoplja, a nakon ovog incidenta dodatno su pojačane kontrole u središtu grada i oko stadiona Filip II. Tenzije uoči utakmice dodatno su porasle nakon najave skupine srpskih huligana kako dolaze u Makedoniju razbiti skopske Albance.