Velšani dolaze po iznenađenje

Kapetan nogometne reprezentacije Walesa Ashley Williams uvjeren je da Velšani mogu u Osijeku prirediti iznenađenje protiv Hrvatske u dvoboju četvrtog kola A skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.
Ukoliko ponovimo igru iz drugog poluvremena i momčadski duh kao u dvoboju protiv Škotske, uvjeren sam da i protiv Hrvatske možemo do pozitivnog rezultata. Neće biti lako, jer Hrvati imaju odličan sastav, no prepuni smo optimizma i samopouzdanja nakon prve pobjede u kvalifikacijama, izjavio je branič Swansea Cityja.

Williams ističe kako je pobjeda protiv Škotske vratila Velšane u borbu za plasman na SP, jer je ovo skupina u kojoj svatko može dobiti svakoga:"Odahnuli smo nakon trijumfa protiv Škotske. Vjerujem kako će nam sada biti lakše, barem što se tiče psihološkog pritiska. Još uvijek ništa nije izgubljeno jer je naša grupa iznimno otvorena i nema izrazitog favorita".

Njegov kolega u obrani, član Readinga Chris Gunter također vjeruje u pozitivan ishod, naglasivši kako su već zaboravili pljusku koju su doživjeli u Novom Sadu od Srbije (1:6). Bio je to težak trenutak za sve nas, no poraz u Srbiji gurnuli smo u zaborav. U susretu protiv Škotske smo pokazali jedno sasvim drugačije lice, a sada tako moramo nastaviti i protiv Hrvatske, izjavio je Gunter poručivši kako cijela svlačionica čvrsto stoji uz izbornika Chrisa Colemana.

Sramota je što su mediji radili Colemanu nakon dva poraza na startu kvalifikacija. Coleman je zaslužio daleko više povjerenja. Nemoguće je sve promijeniti preko noći. Sjajno i kvalitetno radimo i svi smo uz izbornika, dodao je Gunter.

Nakon tri kola na ljestvici vode Belgija i Hrvatska sa po sedam bodova, Srbija ima četiri, Wales tri, Škotska dva, a na začelju je Makedonija s jednim bodom.