Dobili smo utakmicu zonskom obranom

Cedevita se poslije poraza u Splitu i Kaunasu vratila na pobjedničke staze nakon što je danas u Domu sportova poražena Crvena zvezda. Sjajna je bila treća četvrtina Cedevite, a u završnici su se Beograđani vratili i na kraju je Igor Rakočević imao šut za produžetak.

Poslije teškog poraza u Kaunasu bila je to za nas teška utakmica. Možete igrati i s Lakersima, ali kad izgubite 20 razlike i kad te deklasiraju javljaju se sumnje i gubi se povjerenje između igrača. Dobili smo odličnu ekipu koja će u završnici, kako će odmicati vrijeme, imati sve bolju igru i rezultat. Logično je da se oni u ovom trenutku traže jer imaju puno novih igrača i novog trenera. No, oni imaju mnogo kvalitetnih igrača, primjerice najmlađi Cvetković je bio član svih mlađih reprezentacija Srbije, rekao je trener Cedevite Božidar Maljković.

Mi smo dali sve od sebe i igrali dobru obranu. Mislim da statistika nije dobra i da smo sigurno ukrali 15 lopti, no nismo imali realizaciju. Čim smo uzeli loptu, vratili smo je, a ponekad čak i na zicer ili tricu. Dobili smo utakmicu zonskom obranom. No, ja bih ipak želio dobiti utakmicu čovjek na čovjeka, a tek onda kad svladamo to bazično da pređemo na zonu, zaključio je Maljković.

Trener Zvezde Vlada Vukoičić priznao je zasluženu pobjedu Zagrepčana: Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Naši ideja i plan bili su da utakmicu držimo što je duže moguće u egalu. Naravno, ako je to moguće da i vodimo, i mislim da je u prvom poluvremenu situacija u kojoj je razlika bila na strani oba tima išla nama u prilog. Ne znam što se desilo na početku i kraju treće četvrtine. Ako jednom timu kao što je Cedevita dozvolite da napravi seriju 9-2 bez vašeg faula, a da vi istovremeno u šest napada praktički pet puta ne šutnete, jasno je da je razlika koja se stvorila u toj četvrtini bez ikakve sumnje odredila tok utakmice. No, nismo se predali. Imali smo šut za produžetak, ali lopta nije ušla. Sveukupno kad se sve sabere, bila je to jedna zaslužena pobjeda Cedevite.