Filipović krenuo pobjedom nad Blakeom

Hrvatski borac Mirko Filipović se trijumfalnom nakon četiri godine vratio u japanske ringove, u osmini finala K-1 Grand Prixa u Tokiju pobijedio je Amerikanca Randyja Blakea na bodove nakon što je u tri runde bio bolji. Tako je izborio četvrtu završnicu tog natjecanja u karijeri.

Filipović je pobijedio tijesno, na bodove, dva su mu suca pobjedu dodijelila s rezultatom 28:27, a treći je smatrao da je borba izjednačena - 28:28. Ipak, Filipović prolazi dalje i sada ima šansu za osvajanje nagrade od 1,5 milijuna dolara.

Filipović je bio bolji u prvoj rundi, a sredinom druge je jednim jakim udarcem prvi put srušio Amerikanca na pod.

U drugoj rundi je Filipović zadao seriju udaraca Blakeu, pa su suci bili prisiljeni na odbrojavanje, ali se Amerikanac vratio u borbu.

U trećoj rundi se Blake ponio nesportski kada je zadao iznenadan udarac Filipoviću i srušio ga dok mu se ovaj ispričavao. To je razbjesnilo našeg borca, koji se nakon odbrojavanja vratio u igru i krenuo odlučnije te još jednom srušio Amerikanca.

Blake je do sada bio neporažen u karijeri (24-0, 16 KO), a plasman u Tokio izborio je pobjedom koju je ostvario sudačkom odlukom nad Deweyom Cooperom na američkom Grand Prixu u Los Angelesu u rujnu.

Cro Cop je u ovom meču bio favorit i u okršaj s Amerikancem je ušao nakon dvije povratničke pobjede - nad Rayom Sefom u Zagrebu i Španjolcem Lorenom Javierom Jorgeom u Madridu.