Vukčević izvan životne opasnosti

Potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac i član njemačkog bundesligaša Hoffenheima Boris Vukčević (22), koji je teško stradao u prometnoj nesreći 28. rujna, više nije u životnoj opasnosti, potvrdili su danas liječnici u bolnici u Heidelbergu.

Vukčević je i dalje u komi, ali njegovo zdravstveno stanje sada je stabilno i polako se oporavlja.

Oduševljeni smo zbog dobrih vijesti. Nadali smo se i molili da preživi. Znamo da je ispred njega velik put, ali ova vijest nam daje nadu i snagu da će Boris prebroditi i ovu nesreću, poručili su čelnici Hoffenheima.

Vukčević je u induciranoj komi od 28. rujna, kada je automobilom prešao u suprotni trak ceste i sudario se izravno s kamionom. U toj je nesreći zadobio teške ozljede glave, zbog čega je imao dvije operacije, na glavi i na mozgu.

Vukčević je rođen u Osijeku i ima dvojno državljanstvo - njemačko i hrvatsko. Prije mjesec dana igrao je za njemačku U-21 reprezentaciju u susretu protiv BiH-a. U Hoffenheim je stigao 2008. godine iz juniorske momčadi Stuttgarta, a ove sezone nastupio je u pet bundesligaških utakmica i pritom zabio jedan pogodak.