Štimac: Šteta što nismo slavili uvjerljivije

Zadovoljan sam jer smo s puno samopouzdanja došli po pobjedu, to nam je uspjelo, a šteta je što nismo slavili s više zgoditaka razlike, kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Skoplju u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

Nismo izgubili smirenost niti u situaciji kada su Makedonci poveli, sve je išlo planirano. Napravili smo sitnu pogrešku kod pogotka Makedonaca, ali bilo je tu igranja i rukom, kako su mi to rekli moji igrači. Makedonci su u drugom dijelu pokušalii silom do rezultata, no odigrali smo vrhunski, nismo nijednom izgledali bezidejno, inzistirao sam na strpljenju i to se isplatilo. Uspjeli smo i makedonsku publiku natjerati da se okrenu protiv vlastitih igrača, rekao je Štimac, koji je bio zadovoljan učinkom Ivana Rakitića i novaka Sammira.

Rakitić je danas bio odličan, odlučio je utakmicu, a Sammira sam uveo kod 1:2 jer ima veliku brzinsku sposobnost rješavanja situacija jedan na jedan. Šteta je što nismo još dva ili tri pogotka postigli u tih zadnjih petnaestak minuta, zaključio je Štimac, koji se osrvrnuo i na sljedeći dvoboj protiv Walesa u utorak u Osijeku.

Znam da nećemo moći računati ne neke igrače, ali imamo dosta nogometaša za Wales, a vjerojatno ćemo pozvati i još neke. Nadam se samo da će se i u Hrvatskoj konačno navijati za hrvatsku reprezentaciju, zaključio je izbornik u izjavi za HTV.