Hrvatska po pobjedu u Skoplju

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju večeras u Skoplju na stadionu Filip II. Makedonski očekuje teško gostovanje kod Makedonije u sklopu kvalifikacija za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se 2014. održati u Brazilu. Emisija uoči susreta počinje u 20 sati, a prijenos od 20.20 na našem Drugom programu.

Izabranici Igora Štimca otputovali su u Skoplje puni optimizma, jer vjeruju kako su bolja reprezentacija te da će kvaliteta doći do izražaja.

Bit će to jednako teška, ako ne i teža utakmica od one u Belgiji, ali ako budemo trkački jednako raspoloženi i jednako agresivni kao naši domaćini tada rezultat neće izostati jer smo tehnički kvalitetniji, naglasio je Štimac.

Stručni stožer za večerašnji dvoboj ne može računati na ozlijeđene Ivicu Olića i Ivu Iličevića.


Pozitivna statistika koja poziva na oprez

Vatreni su kvalifikacije za put u Brazil započeli prije mjesec dana upravo protiv Makedonije na Maksimiru te su slavili s minimalnih 1:0. Nije to bila lepršava izvedba Hrvatske, koja je slavila nakon dosta muke s Makedoncima, koji su imali nekoliko vrlo izglednih prilika. Ipak, stručni stožer i igrači uvjereni su kako su sada u puno boljoj formi nego li prije mjesec dana.

Makedonci su svoju snagu dokazali i u drugom dvoboju kada su remizirali 1:1 na teškom gostovanju kod Škotske. Izabranici Igora Štimca također su remizirali 1:1 u gostima kod Belgije.

Bit će to osmi međusobni dvoboj Hrvatske i Makedonije. Vatreni su uspješniji s četiri pobjede, dva susreta završila su bez pobjednika, a Makedonci su slavili samo jednom i to prije pet godina. Bio je to poraz u Skoplju, koji nije ništa odlučivao jer su hrvatski nogometaši, pod vodstvom izbornika Slavena Bilića, već prije osigurali nastup na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Kada se gledaju gostovanja u Makedoniji, Vatreni nisu tako uspješni. Osim jedne pobjede u prijateljskom ogledu, hrvatski nogometaši u kvalifikacijama za EP 2000. i 2008. nisu uspjeli slaviti u Skoplju.