Prva žena na čelu F1 momčadi

Monisha Kaltenborn postala je prva žena na čelu neke momčadi Formule 1 nakon što je preuzela vođenje švicarskog Saubera od osnivača Petera Saubera.

Momčad je objavila priopćenje u kojem navodi da će 41-godišnja austrijska državljanka indijskog podrijetla, koja je do sada bila izvršni direktor, preuzeti nove dužnosti u Sauberu ovaj vikend kada se u Yeongamu vozi Velika nagrada Južne Koreje. Kaltenborn je prešla u Sauber 2000. kada je vodila pravni odjel da bi 2010. postala izvršna direktorica.

Sauber, koji će u subotu navršiti 69 godina, nastavlja biti predsjednik svih Sauber kompanija i zadržava odgovornost za strateško vođenje.

Prije dosta vremena odlučili smo da će me Monisha naslijediti, ali smo ostavili otvorenim kada će se to dogoditi. Sada je dobro vrijeme za oboje i sada je pravi trenutak da predamo palicu, izjavio je Peter Sauber.

Sauber, koji je debitirao u Formuli 1 1993., imao je četiri postolja u 15 utrka ove sezone, a njegov vozač Japanac Kamui Kobayashi prošlog je vikenda na Velikoj nagradi Japana u Suzuki završio na trećem mjestu. Momčad je trenutačno šesta u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.