Štimac ima slatke brige oko sastava

Dva dana prije utakmice u Skoplju protiv Makedonije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac odiše optimizmom.

Prezadovoljan sam radom i aktivnostima igrača na ovim pripremama. Angažman, želja i motivacija su maksimalni, a to je preduvjet za ono što nas čeka u Skoplju. Bit će to jednako teška, ako ne i teža utakmica od one u Belgiji, ali ako budemo trkački jednako raspoloženi i jednako agresivni kao naši domaćini tada rezultat neće izostati jer smo tehnički kvalitetniji, izjavio je Štimac.

Iako nije želio govoriti o sastavu s kojim će započeti dvoboj u Skoplju, Štimac je istaknuo kako ima slatke brige: Puno je onih koji konkuriraju za prvih 11. Spremamo se na način da se možemo adaptirati na sve što nas čeka u ovoj utakmici, ali ključno je da se moramo nametnuti i kroz igru tražiti pozitivan ishod.

Izbornik se osvrnuo i na suparnika kojega iznimno poštuje: Makedonci imaju razloga vjerovati da mogu izvući pozitivan rezultat s obzirom na ono što su pokazali u prve dvije utakmice. U Skoplju nas čeka rasprodan stadion, ali tako je svugdje gdje dolazi Hrvatska. To znači da nas poštuju i da vrijedimo. Svi su željni našeg skalpa, a nečim smo to zaslužili.

Novinarima su se obratila i dvojica novih igrača u hrvatskoj reprezentaciji, Dinamov veznjak Jorge Sammir i vratar moskovskog Lokomotiva Dario Krešić, kojima je ovo prvo reprezentativno okupljanje.

Sretan sam što sam u reprezentaciji. Ne znam hoću li i zaigrati, ali siguran sam da ćemo pobijediti, istaknuo je Sammir.

Krešić je branio za mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske, a u dobi od 28 godina prvi je put stigao u krug reprezentativaca. Za sada ima status trećeg vratara.

Nikada nisam prestao vjerovati u poziv, a sada kada sam tu ne bi imalo smisla zadovoljiti se statusom trećeg vratara, naglasio je svoju ambiciju Krešić.