Moramo biti strpljivi i pametni

Najbolji makedonski nogometaš i kapetan reprezentacije Goran Pandev oprezan je u najavama uoči utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Napadač talijanskog Napolija smatra Hrvatsku favoritom ne samo skorašnjeg ogleda, već i cijele skupine. No, uvjeren je kako uz podršku punog stadiona Makedonija može do uspjeha.

Moramo biti strpljivi i pametni. Bilo bi pogrešno jurnuti svim snagama naprijed. Prve dvije utakmice u skupini igrali smo dobro i tako trebamo nastaviti. Vjerujem kako možemo ponoviti i još nadograditi dobru igru iz Zagreba, izjavio je Pandev.

Grande Goran, kako ga zovu u Italiji, smatra kako je teško očekivati deset prilika protiv Hrvatske. Zbog toga moramo biti maksimalno koncentrirani u napadu, moramo iskoristiti svaku, pa i najmanju priliku, naglasio je Pandev.

Makedonija i Hrvatska dosad su igrale sedam puta i Vatreni su samo jednom izgubili. No, Pandev nije zabrinut zbog negativne statistike svoje reprezentacije: Nisam zabrinut zbog negativnih rezultata u susretima protiv Hrvatske. Nadam se kako će se ta serije jednom okrenuti. Utakmica će biti teška, ali uz optimizam koji vlada u našim redovima i uz podršku punog stadiona možemo do uspjeha. Maksimalno ćemo se potruditi kako bi pobijedili.

Izbornik Čedomir Janevski pak razmišlja u kojoj formaciji krenuti na Hrvate: Igrat ćemo u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3 što pokazuje da igramo napadački. Imamo dovoljno igrača kako bi ispunili naš cilj. Mi smo gospodari naše sudbine. Ključ uspjeha je disciplinirana igra, maksimalna koncentracija i vatrena publika. Ovo je za nas možda i najvažnija utakmica u ovom ciklusu.

Utakmica između Makedonije i Hrvatske je u petak u 20.30 u Skoplju.