Bolt želi tri medalje u Rio de Janeiru

Jamajčanski sprinter Usain Bolt, dvostruki olimpijski prvak na 100 m i 200 m te u štafeti 4x100 m, izjavio jeda cilja trostruki tripl u tim disciplinama na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, distanciravši se tako od svojih izjava da bi se okušao u skoku u dalj.

U Riju će se raditi o obrani mojih naslova, izjavio je šesterostruki olimpijski prvak prilikom posjeta Novom Zelandu.

Ne želim se okušavati u novim disciplinama u Riju jer želim samo obraniti svoje naslove i pokazati svijetu da je moguće ostvariti novi tripl. 'Trostruki tripl', to mi je prioritet, dodao je Bolt.

Bolt, za kojeg su uobičajene konktradiktorne izjave, prvi je put 2009. rekao da bi se volio okušati u skoku u dalj. Ponovio je tu hipotezu nakon olimpijskih igara u Londonu, dodavši kako bi se mogao testirati u toj disciplini 2014. na Igrama Commonwealtha.

Uvijek sam u potrazi za novim izazovima, kazao je prošli mjesec u Bruxellesu. To je strategija koju sam dogovorio s trenerom. Ali sigurno ne 400 m, iako je moj trener govorio o tome, a skok u dalj u Riju 2016., zašto ne ? Sugerirali su mi čak da to pokušam na Igrama Commonwealtha (u Glasgowu 2014). Razmislit ću.

Bolt, koji je vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 metara, proslavit će svoj 30. rođendan zadnjeg dana Igara u Riju 2016. godine.