Mateša i dalje na intezivnoj njezi

Zdravstveno stanje predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše je stabilno, ali još nije napustio odjel za intezivnu njegu bolnice u Barceloni.

Zdravstveno stanje predsjednika HOO-a Zlatka Mateše je stabilno i liječnici su zadovoljni njegovim oporavkom. Još se nalazi na odjelu intenzivne njege, ali će ga po svemu sudeći sutra ili prekosutra napustiti. U stalnom smo kontaktu s njegovim sinom koji je i dalje uz njega, stoji u priopćenju službe za informiranje HOO-a u kojemu se još navodi da će počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak i glavni tajnik Josip Čop sljedeći tjedan posjetiti predsjednika Matešu u bolnici u Barceloni.

Zlatku Mateši je u subotu, 29. rujna, pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori te je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu u Barceloni, gdje mu je dan poslije ugrađeno pet srčanih premosnica.

Mateša je, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći predsjednik HOO-a od negovog utemeljenja, a za sada je jedini kandidat za novi predsjednički mandat. Izborna skupština HOO-a sazvana je za 22. listopada, a kandidature se primaju do nedelje 14. listopada.

Postoje realni izgledi da će termin održavanja Izborne skupštine biti pomaknut, a o zdravstvenom stanju aktualnog predsjednika HOO-a zavisit će hoće li Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za svoj četvrti mandat na čelo HOO-a.

Naime, prvi je dobio u listopadu 2002. godine, nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i ovog puta puni četvorogodišnji mandat odradio je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, da bi 22. listopada 2008. godine dobio i treći mandat do završetka Igara u Londonu.