Goluža: "Plaćamo danak mladosti"

Igrači Croatia osiguranja Zagreb su remizirali u drugome kolu rukometne Lige prvaka protiv Dinama iz Minska 27:27, a bili su u prilici za pobjedu, koju su ispustili zbog nekoncentracije u zadnjim sekundama susreta. 

Prvo moram kazati da mi je žao što nije bilo više koncentracije na zapisničkom stolu u tim posljednjim trenucima susreta. U toj silnoj gužvi delegati nisu vidjeli da je osam ili devet protivničkih igrača u polju, jer su domaćini napravili krivu izmjenu, kazao je trener CO Zagreba Slavko Goluža, dodavši: Zadovoljan sam kako smo otvorili utakmicu, ali nakon 23. minute opet smo upali u crnu rupu, previše ishitrenih šuteva, previše tehničkih grešaka u napadu plus premalo trčanja i onda normalno da ti loše krene. Nastavak smo opet loše otvorili, ali nakon toga promijenio sam obranu na 6-0 jer sam znao da će ih to iscrpiti, što se i dogodilo. Pokazali smo karakter u tom preokretu, ali smo na kraju susreta opet brzopleto ispustili pobjedu. Plaćamo danak našoj mladosti i premda je na momente izgledalo dobro, ne možeš očekivati da ćeš dobiti susret igrom 1 na 1.  Mislim da su ovakve utakmice od velike važnosti za mlade igrače i njihovo iskustvo, ali ostaje žal za još jednim bodom koji ne nosimo sa sobom kući. Možda da sam imao na kraju Stepančića, Špilera i Valčića, ali sva trojica su zbog manjih ozljeda morala ostati na klupi. Žao mi je što nismo pobijedili, zaključio je Goluža, te je na koncu pohvalio mladog Filipa Ivića, koji je u Minsku skupio 14 obrana.

U nešto vedrijem raspoloženju jer bio dokapetan CO-a Josip Valčić: Teška i tvrda utakmica, prepuna oscilacija s obje strane. Osobno mislim da je ovo velik uspjeh i vrlo važan bod. Šteta zbog načina na koji su Bjelorusi osvojili bod, ali mi smo mlada momčad i takve situacije će nam se događati, vjerujem, kroz cijelu sezonu. Iskustvo ne dolazi preko noći, moraš odigrati velik broj ovakvih susreta da ga stekneš. Ti naši padovi koncentracije nisu ništa neobično s obzirom na našu mladost. Čestitam suigračima na velikoj borbenosti i karakteru koji su pokazali. Nije nam bilo lako, posebno ne nakon katastrofalnog završetka prvog poluvremena, ali uspjeli smo se vratiti i ja sam time jako zadovoljan. Čestitke još jednom svima, a posebno Iviću, koji je bio 'strašan' na golu, rekao je Valčić.