Budva drugi test za Primorje

Primorje Erste Bank će u subotu na bazenu Kantrida imati svoju drugu ovosezonsku provjeru u Triglav Jadranskoj ligi, susret protiv crnogorske Budve.

Momčad Budve, vjerojatno jedan od najstabilnijih crnogorskih klubova. U odnosu na prošlu sezonu dolazi u Rijeku u pomalo pomlađenom sastavu, no i s nekolicinom novopridošlih internacionalaca, poput Francuza Crousillata te Australaca Edwardsa i Roacha.

Budva nije loš protivnik, ozbiljan su klub kojeg nećemo moći lako pobijediti ako ne pristupimo maksimalno ovom susretu. Respektabilna su momčad, imaju nekoliko bivših i sadašnjih reprezentativaca te nekoliko mladih reprezentativaca. U protekle dvije sezone susreti protiv Budve nisu nikad bili lagani, pogotovo u Budvi, rezultat se uvijek kretao na oko dva pogotka razlike. Tipični su izdanak crnogorske vaterpolske škole, koji igraju disciplinirano, s dugim napadima zbog čega će naša obrana morati biti i više nego dobra kako bi mi mogli prelomiti utakmicu, objasnio je trener Primorja Ivan Asić.

Susret protiv Budve je prva utakmica u "mini-ciklusu" od tri susreta u šest dana za Primorje, u srijedu Riječani gostuju kod Mladosti u Zagrebu, da bi već sljedeće subote na Kantridu došao Jadran iz Herceg Novog.

Svaka utakmica je jak motiv za dokazivanje. Mislim da će Budva ove subote pokušati "umrtviti" igru, te da će pokušati eliminirati naše najjače oružje – kontranapade. Budvu su napustili neki igrači, ali dolaze mladi igrači koji će se u Rijeci pokušati dokazati, možda čak i više nego neki stariji igrači prošlih godina. Oni ovdje dolaze bez imperativa, dobar rezultat protiv nas bi im sigurno puno znači,  kazao je napadač Anđelo Šetka.

Primorje je u prvom kolu regionalne lige uvjerljivo nadvisilo Šibenik.