Mourinho u PSG? Zašto ne

Jedan od najpoznatijih nogometnih stručnjaka na svijetu Portugalac Jose Mourinho otkrio je u razgovoru za "beIN Sport", tv program u vlasništvu Al Jazeere, da nije nemoguće da u budućnosti preuzme kormilo francuskog prvoligaša Paris Saint-Germainea.

Karizmatični Mourinho poznat je po tome da voli mijenjati lige i osvajati naslove. Dosad je bio trener u četiri različita kluba u četiri različite lige (Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid) i u sva četiri je osvojio naslov prvaka.

Biti prvak u još jednoj zemlji za mene je veliki izazov. Bio bi to peti naslov. Zašto ne ?, rekao  je Mourinho, ali i dodao: Projekt kojeg u PSG-u vode Leonardo i Carlo Ancelotti je sjajan. Mislim da im nije potreban još jedan trener.

"The Special One", kako glasi Mourinhov nadimak, jedini je stručnjak na svijetu koji je osvojio naslove prvaka u tri najjače lige svijeta (Španjolska, Engleska, Italija) te četvrti nakon našeg Tomislava Ivića, Ernsta Happela i Giovannija Trapattonija koji je osvojio naslove u najmanje četiri različite zemlje. Primjerice, Ivić je bio prvak u pet zemalja - Nizozemskoj (Ajax), Belgiji (Anderlecht), Grčkoj (Panathinaikos), Portugalu (Porto) i Jugoslaviji (Hajduk).