Možemo si pogledati u oči

Strateg hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Ante Čačić nije bio zadovoljan porazom Modrih u Kijevu od ukrajinskog imenjaka u susretu drugog kola A skupine Lige prvaka, međutim naglasio je da su njegovi igrači "odigrali kvalitetnu utakmicu".

Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, premda nije ugodno izgubiti. No možemo si pogledati u oči nakon ovakvog poraza. U pretkolima smo pokazali kvalitetu kada smo dobili pet od šest utakmica, a u ove dvije utakmice u skupini smo pokazali da možemo igrati u Ligi prvaka. Nastavimo li ovako igrati, vjerujem da ćemo u preostale četiri utakmice biti nagrađeni. Mi smo mlada momčad, dok ukrajinski sastav čine sami reprezentativci pa je stoga logično da su bolji. Rano smo primili gol pa iako smo nakon toga dobro reagirali i stvorili nekoliko prilika ipak nismo došli do izjednačenja da bi nakon toga primili i drugi pogodak, izjavio je Čačić koji smatra da je Dinamo odigrao dobro u drugom poluvremenu, ali nije uspio smanjiti rezultat.

Stoper Josip Šimunić smatra da je Dinamo ponovo neoprezno primio golove. Glupo smo dobili gol na samom početku i to drugu utakmicu zaredom. Nažalost, danas se nismo uspjeli vratiti u utakmicu. Imali smo svoje prilike, mogli izjednačiti, a onda smo dobili još jedan neoprezan gol. Što se tiče nastavka, dominirali smo i imali šanse, ali imali su i oni. Uglavnom, čestitam njima na pobjedi, a mi se okrećemo utakmicama pred nama, rekao je Šimunić.

Jedan od najboljih igrača Dinama u Kijevu bio je mladi veznjak Mateo Kovačić. Hvala na čestitkama, ali puno bih radije da sam bio najgori, a da smo uzeli nešto. Osjećali smo da možemo, mogli smo igrati s njima i to smo pokazali, ali jednostavno su kažnjavali naše pogreške, zaključio je Kovačić.