Šesti poraz Dinama protiv Ukrajinaca

Nogometaši zagrebačkog Dinama nastavili su bilježiti loše rezultate protiv ukrajinskih klubova. U susretu protiv kijevskog Dinama doživjeli su šesti poraz u sedam ogleda protiv Ukrajinaca pri čemu treći od ovog kijevskog sastava.

U sedam susreta Modri su izvukli samo jedan remi uz razliku pogodaka 3:15 za protivnike. Zanimljivo Modri ni u jednom slučaju nisu imali izgleda za prolaz. Dinamo je igrao protiv sva tri najbolja ukrajinska kluba (Dinamo, Šahtar, Dnjipro) i samo je protiv Dnjipra izvukao remi.

Prvi put hrvatski prvak naletio n je a Ukrajince u kvalifikacijama Lige prvaka u sezoni 2003./2004. Kijevski Dinamo na svojem je terenu slavio s 3:1, a jedini pogodak za Modre postigao je Niko Kranjčar. U uzvrat je bilo 2:0 za Kijevljane. U sezoni 2008./2009. Dinamo je igrao protiv Šahtara. U prvom susretu u Donjecku domaćin je slavio s 2:0, a u potom u Zagrebu 3:1. Pogodak za zagrebački sastav postigao je Boško Balaban.

Dinamo i Dnjipro igrali su u Kupu UEFA-e u sezoni 2003./2004. Nakon 2:0 za Ukrajince u Zagrebu, hrvatski sastav remizirao je u Dnjipropetrovsku 1:1 uz pogodak Goce Sedloskog.