Izbodena dvojica navijača PSG-a

Dvojica navijača Paris Saint Germaina izbodena su noževima u navijačkim izgredima u Portu uoči susreta drugog kola skupine A Lige prvaka između Porta i PSG-a i njihovi životi su ugroženi.

Međutim, Francuzi nisu stradali u tučnjavi s navijačima Porta, već navodno u sukobima dviju frakcija navijača pariškog kluba. Prema izvještaju portugalske policije u sukobima je stradalo sedam osoba od toga dvije teže zbog čega su zadržane u bolnici. Do izgreda je došlo u središtu Porta, a u tučnjavi su korišteni noževi, metalne palice te boce.

Zabilježeno je i nekoliko incidenata između portugalskih i francuskih navijača, no policija je brzo uvela red. PSG nije službeno organizirao dolazak svojih navijača u Portugal, no nekoliko stotina je pristiglo u vlastitom aranžmanu.

PSG je najavio kako zbog sigurnosnih razloga neće organizirati ni putovanje svojim navijačima u Zagreb na utakmicu trećeg kola Lige prvaka protiv Dinama 24. listopada.

Pariški klub poznat je po ekstremnim navijačima, a svakako najpoznatija skupina su Boulogne Boysi. PSG već godinama ima problema s huliganima zbog kojih je posljednjih godina platio više stotina tisuća eura kazne te odigrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama.