Masiellu uvjetna kazna zatvora

Bivši nogometaš Barija Andrea Masiello osuđen je uvjetno na 22 mjeseca zatvora zbog namještanja nakon što je priznao da je namjerno postigao autogol u porazu od Leccea od 2:0 u sezoni 2010./2011.

Masiello je dobio uvjetnu kaznu i tako se spasio odlaska u zatvor nakon što se nagodio s tužiteljima. Prema optužnici 26-godišnji Masiello je bio mozak zločinačke organizacije koja je namještala utakmice. Njegovi suradnici u prijevarama Gianni Carella i Fabio Giacobbe osuđeni su uvjetno na 17 mjeseci zatvora.

Spomenuti nogometaši namjestili su utakmicu u trenutku kada je njihov klub već ispao iz elitnog razreda talijanskog nogometa, a Lecce se borio za prvoligaški spas i trebala mu je pobjeda. Četiri posljednja susreta Barija u toj sezoni protiv Palerma, Sampdorije, Leccea i Bologne bila su pod istragom, a provjeravaju se i dvoboji ovog kluba s Trevisom i Salernitanom. Lecce je kasnije izbačen u treću ligu.

Masiello je trenutačno bez kluba nakon što je prošlu sezonu igrao za Atalantu, a njegov odvjetnik poručio je kako Masiello samo želi živjeti u miru i potpunoj tišini.