FA kaznio trenera zbog komentara suđenja

Engleski nogometni savez (FA) kaznio je trenera prvoligaša Wigana Roberta Martineza novčanom kaznom u visini od 10.000 funti zbog komentiranja suđenja nakon što je njegova momčad poražena 4-0 od Manchester Uniteda prošli mjesec.

Španjolski trener upozoren je da pripazi na svoje ponašanje u budućnosti nakon što je na saslušanju pred FA-om priznao krivicu.

Martinez je bio nezadovoljan suđenjem suca Michaela Olivera te je za BBC izjavio: U zadnje dvije utakmice ovdje imali smo tri isključenja i danas sam znao. Kada dođete na ovakva mjesta morate imati jake suce. Teško je doći na Old Trafford i imati suca koji je pod utjecajem utakmice i svega oko nje. Ovdje je to bila prava sramota.

Španjolskog je trenera uzrujao i kazneni udarac dosuđen protiv njegove momčadi kada je vratar Wigana Ali Al Habsi srušio Dannyja Welbecka, a videosnimka je pokazala da uopće nije bilo kontakta između njih dvojice.

Danny Welbeck je trebao dobiti crveni karton, a Scholes žuti zbog dva loša starta. McArthur je zbog istog prekršaja opomenut, dok se Scholes izvukao. Ne razumijem kako dva ista prekršaja mogu biti kažnjena na različite načine, izjavio je Martinez nakon utakmice.