Vienna dovela Pottera, Innsbruck Nödla

Hokejaške momčadi u EBEL-u nastavljaju se pojačavati igračima iz NHL-a u kojem traje štrajk. Vienna Capitalsi doveli su Amerikanca Coreya Pottera, igrača Edmonton Oilersa, a Innsbruck austrijskog reprezentativca Andreasa Nödla iz Carolina Hurricanesa.

Potter se preselio u Austriju zbog štrajka u NHL-u, koji će trajati svakako do kraja godine, no njegov ugovor vrijedi samo mjesec dana, do 4. studenoga. Potter dolazi u Beč u četvrtak, a na led će već u petak kada Capitalsi gostuju kod prvaka Black Wingsa iz Linza.

Pojačanje iz NHL-a doveo je i Innsbruck, trenutačno posljednjeplasirana momčad lige, koja je u prvih osam susreta osvojila samo još jedan bod. Innsbruck se pojačao austrijskim reprezentativcem Andreasom Nödlom, koji je u 187 utakmica u NHL-u za Philadelphia Flyerse i Carolina Hurricanese postigao 15 pogodaka i 20 asistencija. Nödl će debitirati za Innsbruck u petak kod mađarske Albe Volan.

Nakon što je u ponedjeljak Thomas Vanek potpisao za Graz 99erse, VSV Villach se nije uspio dogovoriti s trećim austrijskim igračem u NHL-u Michaelom Grabnerom zbog velikog iznosa osiguranja koji traži NHL.