Djevojka Luke Karabatića potvrdila klađenje

Nastavlja se afera oko namještanja utakmica u francuskom rukometnom prvenstvu u sklopu koje je privedeno 18 osoba, među kojima je i francuski reprezentativac Nikola Karabatić. Njih devetorica su bivši i sadašnji igrači rukometnog kluba Montpelliera, privedeno pod sumnjom za ilegalno klađenje i namještanje utakmice između Montpelliera protiv Cessona, koju je francuski prvak izgubio s 31:28. Bio je to jedan od svega dva susreta koje je Montpellier izgubio prošle sezone.

Tužitelj Brice Robin je na novinarskoj konferenciji naglasio kako su neki od igrača blisko povezani s kladionicama i da je zbog toga odlučeno da oni budu privedeni. Tužilac je istaknuo i da je djevojka Luke Karabatića, televizijska novinarka Jenny Pray, priznala da se kladila novcem koji je dobila od Karabatića. Rekla nam je i koliko je novca točno dobila od njega i koliko je on zaradio od klađenja, dodao je Robin.

Odvjetnik srpskog rukometaša Mladena Bojinovića koji je priveden zbog sumnji u klađenje, tvrdi kako se Bojinović kladi, ali nikada to nije učinio u svojem sportu.

Mladen je kockar koji se mnogo kladi, ali nikada na rukomet. To je pogreška kladionica koje su postavile nerealne omjere za taj susret. Igrači su znali da će utakmica biti teška i neizvjesna i zbog toga su se kladili. Bojinović mi je rekao da meč nije namješten, naglasio je njegov odvjetnik.