Rusi za SP troše 14 milijardi, Blatter oduševljen

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko najavio je kako će njegova zemlja za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine potrošiti čak 14 milijardi eura, oduševivši pritom predsjednika Fife Seppa Blattera organizacijskim planovima.

To nije posljednji iznos, već gruba procjena. Možda ćemo potrošiti i više, a polovinu novca je osigurala ruska vlada, kazao je Mutko, te dodao: Pet stadiona je u izgradnji, a za još četiri počinjemo s izradom projekata.

Mutko je naglasio kako je spomenuti iznos dvostruko veći od cifre koju je predvidio ruski predsjednik Vladimir Putin kada je Rusija u prosincu 2010. godine dobila domaćinstvo World Cupa.

Predsjednik Fife Sepp Blatter je oduševljen ruskim planovima, ali i do sada učinjenim stvarima premda do prvenstva ima još šest godina. Rusi su najmanje jednu godinu ispred prvotnog plana. Zaista sam sretan do sada učinjenim. Rusi su sve počeli graditi od početka. To je jedan posve drugačiji pristup, kazao je predsjednik Fife.

Rusija je objavila kako će se SP igrati u 11 gradova i na 12 stadiona. To su Moskva, St. Petersburg, Kaliningrad, Nižnji Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Krasnodar, Rostov, Soči i Jekaterinburg. Jedini grad s dva stadiona bit će Moskva.