Rusi odredili 11 gradova za SP

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine odredili su 11 gradova u kojima će se igrati utakmice. To su Moskva, St. Peterburg, Kaliningrad, Nižnji Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Krasnodar, Rostov, Soči i Jekaterinburg.

Na listi kandidata su bili i Saransk, te Jaroslav koji su otpali iz konkurencije. Utakmice će se igrati na ukupno 12 stadiona, a jedini grad s dva stadiona bit će Moskva - Lužniki koji prima 90.000 gledatelja, te novi stadion s 45.000 gledatelja koji će se itek zgraditi.

Postigli smo dogovor s Fifom da se prvenstvo održi u 11 gradova na 12 stadiona, kazao je ruski ministar sporta, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Vitali Mutko.

Rusija je prilikom izbora domaćina u prosincu 2010. godine dobila više glasova od Engleske, te zajedničkih kandidatura Španjolske i Portugala, te Belgije i Nizozemske. Četiri godine kasnije, 2022. godine, najbolje nogometaše na svijetu će ugositi Katar. Kandidatura Katara dobila je više glasova od SAD-a, Australije, Japana i Južne Koreje.