Godina financijske konsolidacije HAVK Mladosti

Vaterpolisti HAVK Mladosti ove će sezone igrati samo u Jadranskoj ligi, u kojoj će nastupiti sa znatno pomlađenom momčadi i zato će ova godina biti idealna i za financijsku konsolidaciju kluba.

Imamo mladu i perspektivnu momčad u kojoj su samo tri igrača rođena prije 1990. godine i zato nemamo nikakav imperativ osim da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i iskažemo svoj potencijal, kazao je glavni trener Mladost Vjekoslav Kobešćak. Sa svojim trenerom složio se kapetan i najbolji hrvatski igrač s Olimpijskih igara u Londonu Josip Pavić.

Osim Ivana Milakovića, Radua i mene u momčadi su gotovo svi ostali srednjoškolci koji zbog školskih obveza ne mogu trenirati dva puta dnevno, pa je na jutarnjim treninzima nemoguće uigravati neka taktičke varijante jer nas nema dovoljno u bazenu, ali to su sve momci s izuzetnim potencijalom, koji su i juniorski reprezentativci, te svakako zaslužuju mogućnost da igraju, kazao je Pavić, naglasivši da je ovogodišnja realnost Mladosti da se bori za treću poziciju i u Jadranskoj ligi i u prvenstvu Hrvatske.

Član Uprave Mladosti i bivši igrač žabaca Ante Huljev naglasio je da je prioritet ove godine financijska konsolidacija kluba.

Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji ove godine bi trebali riješiti sva dugovanja prema igračima, kako bi se već iduće sezone za nastupe u Jadranskoj ligi, ali i Ligi prvaka, mogli i igrački pojačati, kazao je Huljev koji je i u Upravi Agrokora zadužen za financijsku problematiku.

O utakmici prvog kola Jadranske lige, u kojoj se u subotu Mladost na svom bazenu na Savi sastaje s prvakom Slovenije Triglavom iz Kranja, trener Kobešćak nije puno govorio.

Mi s ovako mladoj momčadi u svaku utakmicu moramo ući maksimalno motivirani, i uvjeren sam da ćemo iz kola u kolo dizati formu, a koliko uistinu vrijedi ova mlada momčad moći ćemo se uskoro uvjeriti u susretima sa Primorjem EB i Jugom, kazao je Kobeščak.